ÅTERWIN-WIN 12-21 oktober

Årets viktigaste kampanj, Återwin-win är igång. Klädinsamlingen Återwin-win är ett samarbete mellan Atrium Ljungberg och Stockholms Stadsmission. Dina inlämnade plagg ger personer i utsatthet möjligheten till arbetsträning, rehabilitering och praktik. En chans att  komma in i arbetslivet. 

De allra flesta har kläder de inte använder. Passa på att rensa garderoben på sånt du inte behöver och samtidigt hjälpa människor i utsatthet.

Så här funkar det: Lämna dina plagg till våra värdar på inslamlingsstationen i en lokal bredvid Åhléns, till höger när du kommer in från entrén närmast tunnelbanan. Som tack får du en rabattcheck som ger 20% på valfri vara till ordinarie pris hos medverkande butiker.

Kläderna som lämnas in skickas till respektive stadsmissions lager. Sen delas de ut till människor i utsatthet via sociala verksamheter eller säljs i Stadsmissionernas second hand-butiker. Överskottet av försäljningen går till Stadsmissionernas arbete med att få personer i utanförskap att närma sig arbetsmarknaden. Plagg som är i för dåligt skick återanvänds eller återvinns. I Stockholm går en del till Stadsmissionens egen REMAKE som tillverkar kläder och prylar i ny design. 

Medverkande butiker som ger dig 20% rabatt när du lämnat dina plagg i insamlingsstationen