Om Farsta Centrum

Här är du välkommen!

Farsta Centrum har varit en del av Farstabornas vardag i snart 60 år. När dörrarna slogs upp 1960 var det en plats för arbete, bostäder och torghandel där människor möttes för att göra affärer. Idag är det en spännande mötesplats där det händer något nytt nästan varje dag. I de 150 butikerna hittar du allt från nya kuddar till balkongen till den perfekta borrmaskinen för att sätta upp den nya hyllan. På vårt nedre matplan finns allt du behöver för att fylla veckans matkasse eller helgens picknickkorg. Och en massa trevliga restauranger förstås.

Farsta Centrum välkomnar endast ledarhund.

Vår historia

Farsta Centrum invigdes 23 oktober 1960. Det var Sveriges största köpcentrum och blev vida omtalat. Farsta Centrum byggdes som ett av de första s.k. ABC-samhällena.

En plats där arbete, bostäder och Centrum var samlat på ett och samma ställe. Det var ett nytt sätt att tänka och fick många efterföljare. Den unika 60-talskaraktären lever vidare och tillvaratogs varsamt när Farsta Centrum 1998 genomgick en totalrenovering för att möta dagens krav på bekväm och medveten shopping.

Om Stadsrum Fastigheter

Stadsrum Fastigheter är ett svenskt onoterat fastighetsbolag som ägs av Keva, Alecta och HEA Property Holding. Stadsrum Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Sverige. Främst i stadskärnor och stadsdelscentrum.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förädla våra platser i nära samverkan med kommuner, hyresgäster och det lokala näringslivet. Vårt fastighetsbestånd har ett brett och blandat utbud.

Naturliga mötesplatser som innehåller det mesta för människors dagliga behov. Handel, bostäder, arbetsplatser, kultur, service, hotell, vård med mera.

stadsrumfastigheter.se